Διάκριση των μαθητών μας στο πρόγραμμα FLEX

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής, «Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2024-2025», συμμετείχαν μαθητές της Α΄ Τάξης του ΓΕΛ Αφάντου.

Το πρόγραμμα «FLEX» πραγματοποιείτε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και του Τμήματος Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές/τριες από την Ελλάδα δίνοντάς τους την ευκαιρία να φοιτήσουν σε αμερικανικά σχολεία, για ένα (1) σχολικό έτος (2024-2025), φιλοξενούμενοι από αμερικανικές οικογένειες υποδοχής.

Οι μαθητές επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού, που είναι ανοιχτός σε μαθητές/τριες, σε άτομα με αναπηρία, τα οποία πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Κατά το σχολικό έτος 2023-2024, φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου και είναι γεννημένοι από 15 Ιουλίου 2006 έως 15 Ιουλίου 2009.
  2. Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του “καλώς” (13,1/20).
  3. Έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  4. Είναι Έλληνες/ίδες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.
  5. Πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί βίζα για τις Η.Π.Α.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ και οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση / American Councils for International Education» (https://www.americancouncils.org/).

Στο πρόγραμμα «FLEX» διακρίθηκε η μαθήτρια της Α’ τάξης του ΓΕΛ Αφάντου, η Ζερβάκη Ελένη, ανάμεσα στους μόλις 10 μαθητές ανά της Ελλάδα, σε Εθνικό επίπεδο και την οποία συγχαίρουμε εγκάρδια.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Γιασιράνης Στέφανος.

Η καθηγήτριά τους, οικονομολόγος ΠΕ80, κα Παπαβασιλείου Μαρία.

Συντάκτης admin, πριν από

Διάκριση των μαθητών μας στο πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ

Στον 5ο Μαθητικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ», για το σχολικό έτος 2023-2024, συμμετείχαν μαθητές της κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης του  ΓΕΛ Αφάντου.

Ο διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» είναι ένας ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας, καθώς επίσης, και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Οργανώνεται και διεξάγεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό εξετάζονται γραπτά στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου στο εξεταζόμενο μάθημα των πανελλαδικών εξετάσεων: «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και τα ζητήματα που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία.

Στην Α΄ φάση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, σύγχρονα κι εξ’ αποστάσεως, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, διακρίθηκαν με επιτυχία οι κάτωθι μαθητές μας:

  1. Λασπατζάκης Ηλίας.
  2. Παυλούς Θεόδωρος.
  3. Συμιακός Σταύρος.
  4. Σχοινάς Αθανάσιος.

Ολόθερμα συγχαίρουμε τους μαθητές και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Β΄ φάση που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην Αθήνα, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, με έξοδα μετακίνησης που βαρύνουν αποκλειστικά τους διαγωνιζόμενους, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο ή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Γιασιράνης Στέφανος.

Η καθηγήτριά τους, οικονομολόγος ΠΕ80, κα Παπαβασιλείου Μαρία.

Συντάκτης admin, πριν από