Μια όμορφη κι εποικοδομητική δράση πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022. Συγκεκριμένα, μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Θεολόγο. Εκεί έγινε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση από τον προϊστάμενο κ. Χάρη Συργιάννη σχετικά με τις δράσεις του ΚΠΕ, τα ενδημικά είδη του νησιού της Ρόδου που απειλούνται με εξαφάνιση, κ.λπ. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση και διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους.

Το δεύτερο μέρος της δράσης συνίστατο σε επίσκεψη στον χώρο της Κοιλάδας των Πεταλούδων και επιτόπια αυτοψία. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του κ. Συργιάννη, παρατήρησαν προσεκτικά είδη βλάστησης της περιοχής της Κοιλάδας και «άκουσαν» και αφουγκράστηκαν τη φύση. Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Η δράση που είχε τον τίτλο: «Ο βιότοπος της κοιλάδας των Πεταλούδων» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Αυτοαξιολόγησης Σχολικής Μονάδας και, συγκεκριμένα, του θεματικού άξονα: «Σχολείο και Κοινότητα». Κύρια επιδίωξή της ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους, τις ομορφιές και τη βιοποικιλότητά του, ώστε να καλλιεργήσουν οικολογική συνείδηση.

Στη δράση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία συμμετείχαν 33 μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Στυλιανή Βουτσά, τον κ. Δημήτριο Γεωργιλά και τον κ. Νικόλαο Χαρτερό. Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση του Σχολείου που στήριξε αυτή την πρωτοβουλία και, ασφαλώς, τον καθηγητή κ. Χάρη Συργιάννη, γιατί η συμβολή του ήταν καθοριστική για την επιτυχία της δράσης.

Υποσχόμαστε συνέχεια και στο μέλλον…