Το σχολικό έτος 2019-2020 το ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ ΡΟΔΟΥ συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ» που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και πήρε ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία PROJECT.

Λόγω των εκτάκτων υγειονομικών συνθηκών της πανδημίας, το 3ο Διεθνές Εκπαιδευτικό/Μαθητικό Συνέδριο, δεν πραγματοποιήθηκε τότε, αλλά φέτος, στις 10 Μαΐου 2022 στη Λευκωσία.

Στο Διεθνές Συνέδριο εκπροσώπησε το σχολείο μας η εκπαιδευτικός, κ. Βουτσά Στυλιανή, διδάκτωρ φιλόλογος, η οποία παρουσίασε το project που είχε εκπονηθεί από 14 μαθητές της Β’ Λυκείου του σχολείου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την ίδια και τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Βενέτιο Θωμίδη. Το project είχε τίτλο: «ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ» και είχε βραβευθεί με πρώτο πανελλήνιο βραβείο.

Το μαθητικό/εκπαιδευτικό συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στην «Κύπρο τη θαλασσοφίλητη» (Γ. Σεφέρης), ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές συναισθηματικής φόρτισης και συγκίνησης, όταν έγιναν αναφορές στα «φυλακισμένα μνήματα», στο μαρτυρικό τέλος αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αλλά και στη οδυνηρή εμπειρία του 1974 και στη διχοτόμηση. Όλες οι παρουσιάσεις ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και η όλη εμπειρία του συνεδρίου υπήρξε μοναδική και αξέχαστη για όλους τους συμμετέχοντες.

Το σχολείο μας συνεχίζει την παράδοση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αναλαμβάνοντας φέτος πρόγραμμα για τον «ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: μνήμες και όνειρα». 

Κατηγορίες: Επιτυχόντες