Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023  οι μαθητές και οι καθηγητές του ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ συμμετείχαν στην 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή»

Στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου παρέστη η διατροφολόγος κυρία Κάππα Παρασκευή η οποία μίλησε για τον υγιεινό τρόπο ζωής, την άσκηση και τη σωστή διατροφή ενώ έκανε  μια σύντομη αναφορά για τα ενεργειακά ποτά.

Κατόπιν, πήρε τον λόγο, ο καταξιωμένος αθλητής και προπονητής πολεμικών τεχνών κ. Κανελλόπουλος Κανέλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: δηλαδή την ευγενή άμιλλα,  τον υγιή ανταγωνισμός, την προσπάθεια να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος και να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αμέσως μετά, παρουσίασε ορισμένες τεχνικές αυτοάμυνας και παρότρυνε τους μαθητές να συμμετέχουν στην εν λόγω επίδειξη.

Ο κ. Κανελλόπουλος με τον εξαιρετικό τρόπο διδασκαλίας του κατάφερε να συναρπάσει τους μαθητές, που τον παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

 Στην συνέχεια, μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο, τη γενικότερη σημασία του  αθλητικού ιδεώδους, της ευγενούς άμιλλας και του συλλογικού πνεύματος.

Πιο συγκεκριμένα οι αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες διεξήχθησαν ήταν οι εξής : ημερήσιο περπάτημα, τουρνουα μπασκετ, ποδοβόλεϊ, βόλεϊ, τέννις, αντιπτέρισης, πινγκ – πονγκ και παραδοσιακά παιχνίδια μιας άλλης εποχής.

Η Διεύθυνση του ΓΕΛ Αφάντου  και ο Σύλλογος Διδασκόντων, που στάθηκαν αρωγοί στην όλη διαδικασία, συγχαίρουν τα παιδιά για τον ενθουσιασμό και το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα που επέδειξαν και τους εύχονται να εντάσσουν πάντα τον αθλητισμό στην καθημερινότητα τους και να υιοθετήσουν την άσκηση ως τροπο ζωής.