Την Παρασκευή 19 Απριλίου το τμήμα ρομποτικής του σχολείου μας επισκέφτηκε το γραφικό νησί της Χάλκης στα πλαίσια του προγράμματος Eco-schools.

Φτάνοντας στο κεντρικό λιμάνι τα παιδιά περιηγήθηκαν για λίγο στα σοκάκια του χωριού προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους ρυθμούς της ζωής σε ένα  οικολογικό νησί χωρίς αυτοκίνητα.  Συνομίλησαν με τους κατοίκους και θαύμασαν το Δημαρχείο και τον πύργο του ρολογιού.

Έπειτα, επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις του νησιού, όπου οι καθηγητές του σχολείου υποδέχτηκαν την ομάδα μας με χαρά. Μας ενημέρωσαν για το σύστημα αφαλάτωσης, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές μας μαζί με τους μαθητές του σχολείου της Χάλκης φύτεψαν μια ελιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου ως σύμβολο φιλίας ανάμεσα στα δύο σχολεία.

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τον τρόπο ζωής ανάμεσα σε ένα γραφικό και γαλήνιο νησί όπως η Χάλκη με τον τρόπο ζωής σε ένα μεγάλο και κοσμοπολίτικο νησί όπως η Ρόδος, συζητώντας με τους ντόπιους μαθητές για το πως περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο και για τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με έναν σύντομο περίπατο μέχρι την παραλία του Πόνταμου. Φυσικά δεν θα φεύγαμε αν δεν δοκιμάζαμε τα τοπικά εδέσματα στα φιλόξενα μαγαζιά του νησιού θαυμάζοντας τη θάλασσα και τα υπέροχα χρώματα του Νημποριού!

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Χάλκης για την υπέροχη φιλοξενία και τους περιμένουμε να επισκεφτούν τη Ρόδο και το σχολείο μας!

Οι συνοδοί καθηγητές

  1. Γιαρίκα Αθηνά
  2. Κασταμούλα Καλλιόπη-Τσαμπίκα