Μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη βραβευμένη ταινία-ντοκυμαντέρ “Τα Όρια μας” είχαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.

“Τα Όρια μας”, είναι μία ταινία με δράση, χιούμορ, αγωνία και συναίσθημα που μιλά για τον τρόπο που ο αθλητισμός επηρεάζει µια οικογένεια, γεφυρώνοντας την απόσταση που υπάρχει ανάµεσα στα παιδιά και τους γονείς. Είναι μια ιδανική ταινία για να εμφυσήσει στα παιδιά, εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, τις αξίες της οικογένειας, του σεβασμού, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας.

Το θέμα της ταινίας αφορά έναν αθλητή µε αναπηρία που καθώς πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου, θυµάται τον πιο δύσκολο αγώνα που ο ίδιος έχει κάνει ποτέ: ένα IRONMAN, µια από τις πιο εξαντλητικές ψυχοσωµατικές δοκιµασίες που µπορεί να αντέξει κανείς σε έναν αγώνα,  αφού περιλαμβάνει 3,86 χλµ. κολύμβησης, 180 χλµ. ποδηλάτου και 42,2 χλµ. ενός µαραθωνίου, σε µια µέρα!

Μετά το τέλος της ταινίας, ακολούθησε συζήτηση με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, κ.Γιάννη Χατζήμπεη που αν και γεννήθηκε με αναπηρία στο χέρι, μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις προκαταλήψεις που αντιμετώπισε, καταφέρνοντας όχι μόνο να είναι πλήρως λειτουργικός στην καθημερινότητά του, αλλά να ολοκληρώσει επιτυχώς έναν αγώνα Ironman και να συμμετάσχει στην διαδρομή κολύμβησης του Τορωναίου κόλπου.

Ο κ.Χατζήμπεης, με άμεσο και πολύ διασκεδαστικό τρόπο, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και κάλυψε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις απορίες τους, παραδίδοντας τους ένα μάθημα ζωής σχετικά με το σεβασμό, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, την προσπάθεια και τα στερεότυπα που μπορούμε να ξεπεράσουμε αν το θέλουμε, ξεπερνώντας τα όριά μας!