Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 7η Ημέρα Αιμοδοσίας. Μαθητές και καθηγητές διαπνεόμενοι από αισθήματα αλτρουισμού, αλληλεγγύης, επιθυμίας προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και αντιλαμβανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες για φιάλες αίματος, διοργάνωσαν την εν λόγω εκδήλωση στον χώρο του σχολείου μας.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μικρών παιδιών, οι μαθητές της A’ δημοτικού  παρακολούθησαν βιντεοπροβολές σχετικά με αιμοδοσία, έκαναν κατασκευές και έπαιξαν με τη μασκώτ μας τον αιματούλη. Ακολούθησε face painting και ο χορός με τη Mίνι με σύνθημα ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ-ΣΩΣΕ ΖΩΕΣ στον προαύλιο χώρο. Επιπλέον, μαθητές του Γυμνασίου ενημερώθηκαν μέσω παρουσιάσεων για τη ανάγκη ανατροφοδότησης της τράπεζας αίματος και ακολούθησε συζήτηση με τίτλο Μεταγγίσεις στη μεσογειακή αναιμία. Στο τέλος, οι μαθητές συμπλήρωσαν μια φόρμα για το τι έμαθαν την εν λόγω μέρα. Στόχος της δράσης,  πέρα της συλλογής φιάλων αίματος ήταν η καλλιέργεια κοινωνικής ενσυναίσθησης.

 Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης και συγκινητική, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πάνω από τριάντα (30) φιαλών αίματος.

Ως εκ τούτου, το σχολείο μας θα ήθελε θερμά να ευχαριστήσει τις/τους μαθήτριες/τές, τους εκπαιδευτικούς για την άρτια διοργάνωση της αιμοδοσίας και την προσφορά αίματος, τον ιατρό καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου και του Ερυθρού Σταυρού για την αιμοληψία, την τοπική κοινωνία και τους χορηγούς μας που κάθε χρόνο στηρίζουν αυτόν τον θεσμό.

Η επιτυχής πραγματοποίηση της αιμοδοσίας καθιστά απαραίτητη και δεδομένη την επανάληψή της