Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΓΕΛ Αφάντου οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας (τμήματα Α1, Α2) επισκέφτηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2023, την ιδιωτική σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ΙΕΚ ΑΝΚΟ με σκοπό να ενημερωθούν στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού για τις ειδικότητες που παρέχει η σχολή κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ ( Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αισθητικής) για να γνωρίσουν από κοντά και να συμμετέχουν από στις ειδικότητες της επιλογής τους. Οι μαθητές της πρώτης ομάδας μαγείρεψαν μαζί με καταξιωμένους καθηγητές Chef της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, που διαθέτουν μακροχρόνια επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία και είναι υψηλόβαθμα στελέχη σε τουριστικές μονάδες του τόπου μας. Παράλληλα οι μαθητές της δεύτερης ομάδας εφοδιάστηκαν με γνώσεις του επαγγέλματος του Ζαχαροπλάστη- Αρτοποιού πάνω σε ευρεία γκάμα γλυκών και αρτοποιημάτων.

Τέλος η τρίτη ομάδα των μαθητών ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες Ονυχοπλαστικής και Αισθητικής περιποίησης. Οι μαθητές και των τριών γκρούπ συνεργάστηκαν, συμμετείχαν ενεργά και δούλεψαν ταυτόχρονα με μαθητές της σχολής φτάνοντας όλοι μαζί σε ένα άρτιο αποτέλεσμα.!!!!!