Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Σχολείου μας στο στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου  «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», με έδρα διεξαγωγής την Κωνσταντινούπολη, δεχτήκαμε την ευγενική πρόσκληση του Αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Ρόδου κ. Βάϊου Καλοπίτα, να του παρουσιάσουμε ιδιαιτέρως στις 18-04-2024 την πρωτότυπη εργασία με την οποία και λάβαμε μέρος στο συνέδριο.

Το θέμα της εργασίας μας : «Η ΜΕΣAΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΩΣ ΠΟΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣMOY KAI ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» αποτέλεσε εφαλτήριο για να γνωρίσουν οι μαθητές μας τα μοναδικά ιστορικά μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και να προβληματιστούν πάνω στα διάφορα θέματα, θετικά και αρνητικά, που απορρέουν από την συγκατοίκηση πολλών διαφορετικών ομάδων στο εσωτερικό της.

Ο κύκλος των γόνιμων συζητήσεων με φορείς του δήμου που άνοιξε πριν από την πραγματοποίηση της δράσης με σκοπό την συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού για την εκπόνηση της εργασίας συνεχίστηκε και μετά το ταξίδι μας, στο γραφείο του αντιδημάρχου όπου αντιπροσωπεία του Σχολείου μας παρουσίασε βιώσιμες λύσεις σε ποίκιλλα θέματα, συζητώντας δυναμικά με φορείς του δήμου, αντιπροτείνοντας τους οραματισμούς της για μία πόλη περισσότερο καθαρή και πράσινη.

Ευγενική παραχώρηση του αντιδημάρχου στάθηκε η βόλτα μας στη Μεσαιωνική Πόλη με ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο το οποίο παρέχεται δωρεάν από τον Δήμο στους μόνιμους κατοίκους της πόλης που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα.

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση και τη δυνατότητα που μας δόθηκε να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας!

Κατηγορίες: Δράσεις