Το σχολείο μας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής και εφαρμόζει  καινοτόμες μεθόδους μάθησης μεταλαμπαδεύοντας γνώσεις στους μαθητές, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ψηφιακές δεξιότητες. Όλα αυτά πραγματώνονται με ποικίλες δράσεις μία από τις οποίες επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή πρόγραμμα e-twinning «Οι Γυναίκες του 1821».

Οι μαθητές του τμήματος Α4 του λυκείου μας προσέγγισαν την εποχή και το περιβάλλον της Επανάστασης, γνώρισαν τις προσωπικότητες, που μπορεί να μην χαίρουν της ευρείας αναγνώρισης, αλλά που ενήργησαν καθοριστικά για την αναγέννηση του Έθνους.

Διαπίστωσαν πως παρά τα στερεότυπα του 19ου αιώνα και τις έμφυλες διακρίσεις, οι Ελληνίδες έδρασαν με αυτοθυσία! Η επινοητικότητά τους, ο δυναμισμός τους, η αποφασιστικότητα και η αξιοπρέπεια αποτέλεσαν υγιή πρότυπα, τα οποία οι μαθητές δέχτηκαν χωρίς ίχνος διδακτισμού. Επομένως, «βίωσε» ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα τα γεγονότα της Εθνεγερσίας και χωρίς προγονολατρία εκτίμησε το παρελθόν του και τώρα ατενίζει το μέλλον του με πίστη στις δυνάμεις του και περισσότερη αισιοδοξία!

Μέσα από δράσεις όπως δημιουργία ψηφιακών προϊόντων (logo, poster, e-book, comic, internet games) οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις και καλλιέργησαν δεξιότητες, ώστε να χρησιμοποιούν με γόνιμο τρόπο τα εργαλεία που τους προσφέρει η τεχνολογία. Η συνεργασία σε ομάδες για την συγγραφή κειμένων, ανάγνωση ποιημάτων, ηχογραφήσεις δημοτικών τραγουδιών, υπήρξε καθοριστική στη σύσφιγξη των σχέσεων, στην ανεκτικότητα στο διαφορετικό, στην εκτίμηση της προσφοράς του άλλου, αλλά και στην απόκτηση αυτοσυνειδησίας με τρόπο υγιή.

Οι μαθητές και οι γονείς τους, ως αποδέκτες του ενθουσιασμού τους, εντυπωσιάστηκαν από τις δημιουργίες των μαθητών.

Όλοι προσδοκούμε σε τέτοιες συνεργασίες και δημιουργίες και για το επόμενο σχολικό έτος.

Οι μαθητές (αλφαβητικά): Σκότης Μιχάλης, Στάνεβα Τόνκα, Συμιακός Γιώργος, Συμιακός Σταύρος, Συργιάννη Κατερίνα, Σχοινάς Θανάσης, Σωτηράκη Δήμητρα, Τσάκε Φλάβιο, Τσιλιγκίρης Κώστας, Τσουρδιού Βιολέττα, Τσουρδιού Βαλάντω, Φαρμακίδης Βασίλης, Χατζηγεωργίου Μαρία, Χατζηστεφάνου Μοσχούλα, Χρηστίδης Στάθης, Χρυσοβέργη Θοδώρα, Ψαρομιχαλάκης Ζαχαρίας

Η καθηγήτρια: Ιωάννα Λεντή